אחת הבעיות המרכזיות של הוראה מתקנת בירושלים קשורה למספר המצומצם יחסית של כיתות המשלבות ילדים עם קשיים כמו דיסלקציה, דיסקלקוליה ועוד. הפער הלימודי מצריך לא פעם מעורבות בבית הספר על מנת לסייע לאותם תלמידים לשמור על קשר עין עם הקצב הלימודי של הכיתה ולמצוא אסטרטגיות למידה המתאימות לו באופן ספציפי. רבים ממוסדות הלימוד הם מוסדות לא רשמיים ולכן אין להם סמל מוסד. ולכן כאשר הם פונים לצורך קבלת סיוע (שעות או אפילו סייעת) ל-הוראה מתקנת בירושלים הם נתקלים בסירוב מצד משרד החינוך.
לכן לא פעם דווקא ההורים הירושלמים הם אלה שנאלצים להשלים את החסר. הוראה מתקנת בירושלים נפוצה בין השאר בגלל המערכת הבית ספרית הדלה במשאבים. השכיחות של לקות למידה היא בין 15 ל20 אחוזים באוכלוסייה ויש חשיבות רבה בהתמודדות עמה בגיל צעיר. כאשר האחוזים כל כך גבוהים יש סיכוי לא רע שעם ילדכם מתקשה בקריאה הסיבה לכך היא לקות המצריכה אבחון ולאחר מכן טיפול.
למי כדאי לפנות לצורך קבלת סיוע במימון האבחון והטיפול?
חשוב לדעת שלכל קבוצת גיל יש גורמים שונים האחראיים על אבחון וטיפול בבעיה. לכל קבוצת גיל קיימים תהליכי הפנייה לאבחון וגורמים מאבחנים שונים:
בגיל הרך יש לפנות לצוות המקצועי של המרכזים להתפתחות הילד.
מגיל גן חובה יש צורך לפנות לאבחון של פסיכולוג חינוכי מטעם הרשות המקומית.
בבתי ספר יסודיים ובחטיבות הביניים מומלץ לפנות לגורמי ההוראה בבית ספר על-מנת שהוא יבצע התערבות חינוכית בכיתה בכלים העומדים לרשותו, כדי לבדוק אם מדובר בלקות למידה וכדי לסייע לתלמיד. אפשר לשלוח את התלמיד לייעוץ בשירות הפסיכולוגי או לאבחון דידקטי.
מכיתה ט', במקרה שיש צורך באבחון, על ההורים לפנות לאבחון פרטי. משפחות שמצויות בקשיים כלכליים עשויות לקבל מימון אבחונים ללקויות למידה לקראת מבחני בגרות. קריטריונים אלה שהוצגו נכונים גם להוראה מתקנת בירושלים, חרף הקשיים שהוצגו בראשית המאמר.
חשוב לזכור שתלמידים בעלי לקויות למידה מתקשים ללמוד בדרך בה לומדים בני גילם שאינם לקויים, אומנם יש להם קשיים לימודיים, אך הם בעלי אינטליגנציה תקינה. לכן יש להתייחס אליהם כשווים בין שווים.