
מרכז "אות ועוד" שמח להציע הרצאות מגוונות בתחומי הלמידה, האבחון והטיפול, שיוכלו לסייע לכם – ההורים, המורים, היועצים, בהתמודדות עם התלמידים הסובלים מקשיי ולקויות למידה.
מאבחון לטיפול
קהל יעד: הורים
איזה סוגי אבחונים קיימים? איך אדע מה מתאים לילדי? איך אוכל להבין מה כתוב באבחון ועל מה המליצה המאבחנת? בני/בתי עברו אבחון – מה השלב הבא? הורים רבים מרגישים שמשהו לא בסדר בתפקוד הלימודי של ילדיהם, אך לא בטוחים מה הקושי. הורים אחרים שומעים הסברים על הקשיים של ילדיהם מהמורה ומהיועצת, אך לא מבינים חצי מההסבר... הרצאה זו באה "לעשות סדר בבלאגן"- נסביר להורים, בשפה ברורה ובצורה מסודרת, איך מאתרים את הקושי, מה עושים כאשר מתגלה קושי אצל הילד, איך מטפלים בבעיה עצמה ולא בסימפטומים ואיך מסייעים לילד בצורה היעילה ביותר.
שפת האבחונים
קהל יעד: מורים
איך מבינים מה כתוב באבחון? איך הופכים את כל ההמלצות לתוכנית עבודה ברורה שתקדם את התלמיד שלי? פעמים רבות מורים מקבלים אבחונים, קוראים את הסיכום, ולא בטוחים מה לעשות עם כל המידע הזה. האתגר גדל כשהאבחון כתוב בשפה לא ברורה, ולא מצליחים להסיק ממנו את המסקנות הנכונות. בהרצאה הזו- ננסה להסביר לכם כיצד לקרוא אבחונים, למה לשים לב, איזה גורמים לערב, איך לחלק את העבודה עם הילד בינכם לבין ההורים, והכי חשוב, איך ועל מה לעבוד עם התלמיד.
איך כדאי ללמד?!
קהל יעד: מרכזי למידה
איך עוזרים לתלמיד שלא יודע ללמוד למבחן? מתי כדאי להפנות לאבחון מקצועי? הרצאה זו מיועדת לסטודנטים, למתנדבים ולחונכים, אשר פעמים רבות מלמדים תלמידים במרכזי למידה, ללא רקע מספק בתחום. המטרה היא לספק להם כלים בסיסיים של אסטרטגיות למידה, גישה לטקסט, ארגון חומר לימוד, בניית תוכנית לימודית, ואיתור קשיים בקרב התלמיד. כך תוכלו להפוך את הלמידה למשמעותית יותר עבור התלמיד, ולא רק לעזור לו לשנן את החומר.